Три последователни дни ученици от ПГДВА Йосиф Вондрак“ участваха във фестивал на дърворезбата на

...
</TD
>Три последователни дни ученици от ПГДВА Йосиф Вондрак“ участваха във фестивал на дърворезбата на
Коментари Харесай

Ученици по дърворезба оставиха следа след себе си на фестивала в Русе

Три поредни дни възпитаници от ПГДВА  " Йосиф Вондрак “ участваха във фестивал на дърворезбата на Роженските поляни.

Ивана и Стела от 10в клас дружно с учителя – експерт Васил Василев споделяха познания и умения в дърворезбата дружно с други фенове на изкуството и разпространяваха посредством взаимопомощ и съдействие това извънредно умеене. Учениците от компетентност " Художествена дърворезба “ създадоха на място пано и го презентираха пред другите участници във фестивала. Организатори и домакини на " КООП ФЕСТИВАЛ НА ДЪРВОРЕЗБАТА 2023г. " са Централен кооперативен съюз и хотелски комплекс " КООП-Рожен “, м. Роженски поляни, пише dunavmost.com.

В събитието участваха учащи професионално образование по дърворезба/карвинг в учебни заведения по изкуствата, профилирани паралелки към общообразователни учебни заведения и гимназии, висши образователни заведения и академии, фенове и практикуващи дърворезба/карвинг, които нямат професионална подготовка. Младите резбари от ПГДВА се изявиха с произведение на тематика " Твори с дърво и засади дърво “, за което получиха грамота за присъединяване и материална премия.

В свободното си време Ивана и Стела следиха правене на родопско кисело мляко, посетиха Роженската обсерватория и оставиха диря като засадиха дърво.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР